Om roddklubben

UARS verksamhet är riktad till alla som är intresserade av rodd, från nybörjare till tävlingsroddare.

Föreningen grundades 1992 och består i huvudsak av studenter från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Uppsala universitet, men universitetsanknytning är inte alls nödvändigt.

Klubben ligger stadigt på omkring 100 medlemmar och är Uppsalas enda roddklubb. Klubben räknas även till Sveriges största studentroddklubb och är ansluten till Svenska Roddförbundet.

Klubben deltar i flera tävlingar och anordnar också ett antal sådana. Återkommande höjdpunkter är Universitetskapprodden mellan oss och Lund och Akademiska mästerskapet i rodd, varav det senare är öppet för deltagande för alla studenter.

Klubben tävlar även flitigt på nationella regattor, t.ex. Råda siöregattan, Farsta regattan och SM.

Uppdaterad: 2015-08-02 11:23