1992 Två framstående roddare (Karl-Johan Lindholm och Johan Lidberg) flyttar till Uppsala för att studera vid Uppsala universitet. Vid kontakt med ULS if överenskoms att de båda herrarna får förvara en roddbåt i ULS if:s båthus (båtskjulet). Idéer om en kapprodd liknande den mellan Oxford och Cambridge föds och efter kontakter med framstående roddare genomförs en första Universitetskapprodden (UK-rodden) mellan Uppsala och Lund. Tävlingen äger rum i Malmö och består av ett herrlag från vardera lärosäte i 4+. I samband med detta bildas Uppsala Akademiska Roddarsällskap (UARS) och likaså en studentroddsektion vid Malmö Roddklubb: Lunds Universitets Roddklubb (LURK). UARS grundare Karl-Johan Lindholm och Johan Lidberg väljs sedemera till klubbens två första hedersmedlemmar.
Ordförande: Elisabeth Gerber
Kassör, tillika vice ordförande: Johan Lidberg
Sekreterare: -
Tränare: Karl-Johan Lindholm
Materialförvaltare: Martin Lövström
1993 Roddverksamheten vid ULS if och VIf för en alltmer tynande tillvaro. Den roddverksamhet som bedrivs av UARS och som är öppen för studenter vid såväl Uppsala universitet som SLU tar över alltmer och dominerar verksamheten.
Ordförande: Lena Kallings
Kassör, tillika vice ordförande: Johan Lidberg
Sekreterare: Ebba
Tränare: Karl-Johan Lindholm
Materialförvaltare: Martin Lövström
1994 Ordförande: Anna
Kassör, tillika vice ordförande: Johan Lidberg
Sekreterare: -
Tränare: Karl-Johan Lindholm
Materialförvaltare: Martin Lövström
1995 Ordförande: Jacob Herschlow
Kassör, tillika vice ordförande: Jesper Johnsson
Sekreterare: Hélène von Horn
Tränare: Karl-Johan Lindholm och Tobias Lövström
Materialförvaltare: Martin Lövström
Karl-Johan Lindholm och Johan Lidberg deltar i rodd-VM i Finland för svenska landslaget (2-, lättvikt).
1996 Ett samarbetsavtal upprättas mellan UARS och ULS if samt VIf som går ut på att UARS ska bedriva roddträning i samband med “Nordisk Landskamp” för ULS if:s räkning och UARS får fri nyttjanderätt till båtparken, samt viss ekonomisk ersättning för att hålla båtarna i gott skick (2 500 kr från vardera ULS if och VIF).
Ordförande: Lena Malm
Kassör, tillika vice ordförande: Pär Anth
Sekreterare: Anna Deltén
Tränare: Tobias Lövström
Materialförvaltare: David van der Alphen
1997 Ordförande: Malin Löving
Kassör, tillika vice ordförande: Fredrik Elgh och Åsa Ericsson
Sekreterare: Helene Carlsen
Tränare: Karl-Johan Lindholm
Materialförvaltare: Hanno Roubroeks
Martin Lövström och Ove Wattle väljs till klubbens tredje respektive fjärde hedersmedlem. Ove Wattle räknas som klubbens urfader, då han är den ende som varit med och rott i ULS if innan UARS ens var påtänkt.
1998 Akademiskt Mästerskap i Rodd (AKA-rodden) arrangeras för första gången, med tävlingen mellan Stockholms nation och Göteborg nation i slutet av 1800-talet som förebild. Tävlingen är öppen för nybörjare från såväl Uppsala som övriga universitet och högskolor i Sverige.
Ordförande: Åsa Ericsson
Kassör, tillika vice ordförande: Sanna Sainmaa
Sekreterare: Frida Hasslung (gift: Wikström)
Tränare: Sara Åström
Materialförvaltare: Matti Ohlsén
Lena Malm väljs till klubbens femte hedersmedlem.
1999 Med anledning av den nya tävlingen (AKA-rodden) behövs fler inriggare. Två inriggare hittas in en potatiskällare, där de legat sedan 1949. Till båtarnas 75-års jubileum renoveras båtarna och döps till Polly och Ester, efter det material de sedemera främst kommer att bestå utav (pollyester).
Ordförande: Tobias Lövström
Kassör, tillika vice ordförande: Linda Tjäder
Sekreterare: Frida Hasslung (gift: Wikström)
Tränare: Peter Wikström
Materialförvaltare: Markus “Linus” Jonsson
2000 Universitetskapprodden arrangeras i storformat och lag bjuds in från Oxford och Cambridge. Ett av UARS största arrangemang genom tiderna. UARS-medlemmen Peter Wikström väljs in i Svenska Roddförbundets styrelse och blir därmed den första UARS-medlemmen att sitta i Svenska Roddförbundets styrelse. En studentroddssektion bildas inom Svenska Roddförbundet. Ytterliggare en styrelsepost införs i klubben: sjätte ledamot. Den sjätte ledamoten ska “vara styrelsen behjälplig”.
Ordförande: Tobias Lövström
Kassör, tillika vice ordförande: Emma Wallwork
Sekreterare: Ann-Sofie Ignell
Tränare: Jörgen Winnberg
Materialförvaltare: Petter Ljungström
Sjätte ledamot: Malin Eriksson
2001 Från det att klubbens båtpark endast bestått av träbåtar och någon enstaka plastsingel införskaffas klubbens första kolfiberbåt, en gul Empacher (8+). Båten är en av dåtidens finaste 8+ i Sverige och båten kallas inledningsvis för “Empen” eller “Gulingen”. År 2005 döps båten till “Fyris Aurum”.
Ordförande: Linda Tjäder
Kassör, tillika vice ordförande: Malin Eriksson
Sekreterare: Jörgen Winnberg
Tränare: Staffan Sundström
Materialförvaltare: Lassi Karonen
Sjätte ledamot: Johan Ihrsén
2002 Ett samarbete inleds med Akademiska hus, vilket bland annat medför ett klubbhus på Vindbrovägen 7. Ytterliggare en UARS-medlem väljs in i Svenska Roddförbundets styrelse: Staffan Sundström.
Tobias Lövström väljs till klubbens sjätte hedersmedlem.
Ordförande: Emma Wallwork
Kassör, tillika vice ordförande: Mia Holm
Sekreterare: Lotta Kjölvmark
Tränare: Karl-Anders Lindqvist
Materialförvaltare: Martin Bengtsson
Sjätte ledamot: Lassi Karonen (avgår efter halva året för att satsa på rodd på heltid, och ersätts då av Anders Brolin).
2003 Klubbens första påskträningsläger anordnas, i Jönköping (Jönköpings roddklubb).
Akademiskt Mästerskap i Rodd (AKA-rodden) döps om till Akademiska Mästerskapen i Rodd med anledning av det nya samarbetsavtalet med Akademiska Hus. Tävlingen lockade 23 lag och 115 tävlingsdeltagare, som på grund av det höga vattenståndet fick ligga raklånga under passagen vid Skolbron. Den strida strömmen gjorde även att tre funktionärer ofrivilligt fick erfara en forsränning på en bryggorna. De plockas senare upp vid Nybron.
Båtbryggan förses med nytt flytmaterial och landgången förbättras avsevärt. I brist på byggmaterial byggdes istället strandkanten ut med följande bevingade ord: “Varde land och landet reste sig ur Fyrisån. Varde brygga och bryggan reste sig till nivå med det nya landet. Varde stabil och bryggorna förankrade sig i varandra. I skolen icke andra bryggor gagna, ty då må Fyrisån resa sig och bringa eder med sig ner i djupet. Vårda eder brygga och dev varar i tusen år. Får du en springa i foten skall du vända andra foten till”.
Året 2003 var de stora evenemangens år. Den 2 juni genomfördes Gymnasiekapprodden (GKR), en tävling mellan Uppsalas gymnasieskolor på Fyrisån i centrala Uppsala, för första gången. Den 13 september genomförs även Nordisk Studenkapprodd (NSK) för första gången sedan andra världskriget. UARS vann damklassen, medan ett annat svenskt lag knep segern i herrklassen (Chalmers högskola), dock med cox från UARS.
Samarbetet med ULS IF/VIF upphör, men i god stämning. UARS övertar ansvaret för samtliga befintliga båtar och samtliga träåror målas om i UARS klubbfärger. Sandladan byggs också om och får helt ny inredning med båtställningar. Ett nytt samarbete inleds med Universitetspersonalens Idrottsklubb (UIK) vid Uppsala universitet.
Ett sommarträningsläger genomförs på sjön Erken utanför Norrtälje. Vågorna gick höga!
En bättre begagnad Filippi 4x/4- tungvikt införskaffas till klubben och döps kort och gott till “Filippin”. (döps 2008 till “Berlin”)
Lunds universitets roddklubb (LURK) omorganiseras och slås ihop med Malmö högskola, varför klubben tar sig det nya namnet Lund Universitet ochMalmö Högskola (LUMaH). Universitetskapprodden äger rum i Malmö, där UARS vann samtliga klasser utom “herrar B”.
Ordförande: Robert Beronius
Kassör, tillika vice ordförande: Mia Holm
Sekreterare: Viveca Jansson
Tränare: Karin Wiklund
Materialförvaltare: Anders Brolin
Sjätte ledamot: Tove Jägerhök
2004 Det nya klubbhuset på Vindbrovägen 7 gör det möjligt att anordna inomhusrodd under vinterhalvåret. Fyra roddmaskiner (Concept 2) införskaffas och inomhusrodden tar klubben till nya höjder. Klubben kommer på en andra plats i Svenska Roddförbundets inomhusserie.
Ett påskträningsläger anordnas för andra året i rad och en ny tradition är född i klubben. Årets påskträningsläger äger rum i Norrköping (Norrköping Roddklubb).
Jörgen Winnberg inväljs i Svenska Roddförbundets domarråd och blir därmed UARS första domare och representant i domarrådet.
Klubben inleder juniorverksamhet i begränsad skala och UARS förste junior genom tiderna blir 15-åriga Elias Mettiji, som blir UARS förste juniorrepresentant någonsin på en nationell tävling (sprint-SM i Strömstad).
Efter två år av höga vågor på sjön Erken förläggs årets sommarträningsläger vid Siljansnäs Roddklubb i Dalarna, vilket visar sig vara en idyll för roddare. Linda Tjäders utmaning arrangeras för första gången i syfte att få fler att våga ro singelsculler. Segrar gör Frida Hasslung och Petter Ljungström.
Den 2 oktober genomfördes Universitetskapprodden och Högskolesprinten i Uppsala. UARS vann samtliga klasser i Universitetskapprodden men fick se sig besegrade i Högskolesprinten av LUMaH (i damklassen) och ARF (i herrklassen).
Härnösands roddklubb går i graven och UARS tar över en del gamla båtar, bland annat risig inriggare som fyndigt döps till “Herr Nöd”. Ett par av klubbens egna båtar (Star och Falukorven) skickas till en rehabiliteringsklinik och får välförtjänta ansiktslyft. En båttrailer införskaffas från Falkenbergs roddklubb.
Stadgarna skrivs om och utvecklas och UARS går med i Sveriges Akademikers Idrottsförbund (SAIF). I och med införandet av de nya stadgarna som träder i kraft året därpå döps styrelseuppdraget “Tränare” om till “Roddchef”.
Lassi Karonen slår svenska rekordet på roddmaskin. Den nya rekordtiden på 2000 meter lyder: 5.51.8.
Klubben slår medlemsrekord då medlemsantalet överstiger 80 aktiva medlemmar.
Ordförande: Robert Beronius
Kassör, tillika vice ordförande: Anna Jentzen
Sekreterare: Mia Holm
Tränare: Frida Hasslung (gift: Wikström)
Materialförvaltare: Anders Brolin
Sjätte ledamot: Åsa Erlandsson
2005 Årets påskträningsläger (som sedemera är tradition) äger rum i Zürich (Schweiz) vid Nordiska Roddföreningen.
AKA-rodden arrangeras som en gren i Studentiaden (Student-SM).
Klubben slår medlemsrekord då antalet aktiva medlemmar överstiger 120.
Årets sommarträningsläger äger rum i Siljansnäs för andra året i rad med ett rekordstort antal deltagare (över 30 st).
En i princip ny 4x/4- införskaffas till klubben 100 000 kr. Båten döps till UHB (Unge Herr Beronius), för att hedra Robert Beronius, som i mycket bidraget till det ekonomiska uppsving klubben upplevt under ett par goda ekonmiska år.
UARS damer ror hem klubbens första SM-guld i klassen 8+! Empacher åttan som kort och gott kallats Empen tidigare döps därefter om av damerna till Fyris Aurum.
Daniel Wolf-Watz väljs till klubbens sjunde hedersmedlem.
Ordförande: Anna Jentzen
Kassör, tillika vice ordförande: Åsa Erlandsson
Sekreterare: Andrea Alvin-Bjerkeryd
Roddchef: Robert Beronius
Materialförvaltare: Karl-Johan Hellblom
Sjätte ledamot: Erik Fröberg
2006 Ett herrlag representerar UARS på Head of the River Race (HORR) i London och klubben kommer på en hedervärd 243:e plats (av 406 lag) . Ett herrlag representerar även UARS på Head of the Charles regatta i Boston, USA. Klubben kommer på en mycket bra placering; 7:e plats. Deltagandet får stor uppmärksamhet i lokal media.
Årets påskträningsläger äger rum i Halmstad (Halmstad Rodd- och Gymnastikförening).
Årets sommarträningsläger äger rum i Siljansnäs för tredje året i rad med ett rekordstort antal deltagare, igen.
Klubbens båtpark växer ytterliggare: en 2- införskaffas, Vajdan (döps 2008 till Zürich ), liksom en 2x, Starline (döps 2008 till Siljan) samt en 1x (Gertrud). Samtliga båtar införskaffas direkt från fabrik. Senare under året införskaffas även två stycken klinkersbyggda inriggare från Kalmar Roddklubb i bättre begagnat skick. En gigg 4+ (Giggen) säljs.
Antalet aktiva medlemmar fortsätter hålla sig på en mycket hög nivå (ca 120 medlemmar).
En roddsektion bildas vid Stockholms nation, efter 100 år i dvala.
Klubben flyttar från sina lokaler på Vindbrovägen 7 samt Sandladan. Ett nytt klubbhus erhålls på Kamrersvägen 2 av Akademiska Hus. Tillfällig båtförvaring erbjuds på Ultuna campus, dock långt ifrån Fyrisån. Ett hårt slag för klubbens verksamhet.
Ordförande: Anna Jentzen
Kassör, tillika vice ordförande: Andrea Alvin-Bjerkeryd
Sekreterare: Martin Carlsson
Roddchef: Petter Ljungström
Materialförvaltare: Åsa Janlöv
Sjätte ledamot: David Widmark
2007 Det gamla klubbhuset på Vindbrovägen rivs.
Klubben bygger nytt båthus på 302m2 bredvid det gamla båthuset. I stort sett görs allt arbete helt idiellt av klubbens medlemmar under ledning av ordförande och byggherre Axel Strandell. Många långa kvällar sliter medlemmarna i strålkastarljuset för att bli klara innan vintern kommer och i början på november är det så pass klart att man går i vinterdvala. Men först firas förstås bygget och roddåret samt klubbens 15-års jubileum med en hejdundrande fest.
Ordförande: Axel Strandell
Kassör, tillika vice ordförande: Sofia Dahlbäck
Sekreterare: William Wenkel
Roddchef: Anna Jentzen
Materialförvaltare: Kristian “Kribbe” Carlsson
Sjätte ledamot: Oscar Almgren
Bitr. roddchef: Petter Ljungström
2008 Det nya båthuset är inte helt färdigt, målning och en del saker så som hängrännor återstår, men under året blir det mesta klart. I övrigt är damernas fina insats vid Womans Head of the river och Anna-Malvinas dubbelseger i Farsta, tillsammans med solskenslägret i Siljansnäs, årets stora händelser. Årets påskläger återvänder till Nordiska roddföreningen i Zürich, Schweiz. Under året beslutar styrelsen att alla båtar som tidigare bara kallats för olika namn nu ska döpas och märkas upp med dess namn.
Robert Beronius väljs till klubbens åttonde hedersmedlem.
Ordförande: Anders Brolin
Kassör, tillika vice ordförande: Helena Back
Roddchef: Johanna Andersson
Materialchef: Hanna Eriksson
Sekreterare: Tuva Vamborg
6:e ledamot: Daniel Norin
Bitr Roddchef: Ida Andersson
2009 (mer info kommer innom kort)
Anna Jentzen väljs till klubbens nionde hedersmedlem.
Petter Ljungströmväljs till klubbens åtionde hedersmedlem.
Ordförande: Anders Brolin
Kassör, tillika vice ordförande: Ida Andersson
Roddchef: Carl Olsson
Materialchef: Petter Ljungström
Sekreterare: Lena Edström
6:e ledamot: Lisa Henningsson
Styrelsen 2010
Ordförande: Thomas Goecke
Kassör: Johan Andersson
Materialchef: Markus "Linus" Jonsson
Sekreterare: Lena Edström
Roddchef: Helena Hehlke
6:e ledamot: Lisa Henningsson
Styrelsen 2011
Ordförande: Thomas Goecke
Kassör: Johan Andersson
Roddchef: Helena Hehlke
Materialchef: Camilla Persson
Sekreterare: Hans Lejdegård
Klubbhusansvarig: Petri Paavola
Informationsansvarig: Åsa Vinge
Styrelsen för 2012
Ordförande: Petri Paavola
Kassör: Eric Johansson
Roddchef: Anders Backéus
Materialchef: Johan Andersson
Sekreterare: Sofia Cassel
Klubbhusansvarig: Cathrine Axfors
Informationsansvarig: Martin Stigge
Styrelsen för 2013
Ordförande: Petri Paavola
Kassör: Denise Laskowski
Roddchef: vakant
Materialchef: Johan Andersson
Sekreterare: Karin Steffens
Klubbhusansvarig: Louise Nilsson
Informationsansvarig: Martin Stigge
Styrelsen för 2014
Ordförande: Bron Holloway
Kassör: Karin Steffens
Roddchef: Jenna Andersen / Carl Olsson
Materialchef: Johan Andersson
Sekreterare: Malin Erkas
Klubbhusansvarig: Sofia Persson
Informationsansvarig: Martin Stigge
Längsta styrelsekarriärer: (t.o.m. 2009-12-31)
Karl-Johan Lindholm: 5 år
Anders Brolin 5 år
Martin Lövström: 4 år
Tobias Lövström: 4 år
Anna Jentzen: 4 år
Petter Ljungström: 4 år
Robert Beronius: 3 år
Frida Hasslung (gift Wikström): 3 år
Mia Holm: 3 år