Tjejsatsningen

UARS tjejsatsning

Uppsala Akademiska Roddarsällskap, UARS, med hemvist vid Ultuna, har under säsongerna 2011-2012 satsat stort tillsammans med SAIF och Idrottslyftet, med målet att få 25 nya damroddare till klubben. I slutet av 2012 har 31 nya damroddare anslutit sig till klubben under projekttiden, vilket är en drastisk ökning från de 19 som fanns i föreningen när projektet inleddes. Detta innebär dessutom att projektmålet om nyrekrytering uppnåtts med råge. Parallellt med högt uppsatt rekryteringsmål, har projektet även formulerat en målsättning om att vinna SM-guld i den mest prestigefyllda båtklassen, åtta med styrman på Svenska Mästerskapen 2012, det år då klubben fyllde 20 år. Även om den målsättningen inte uppnåddes under 2012, så satsar UARS damer vidare mot kommande tävlingssäsonger. Som ett led i att utveckla damrodden har UARS genom projektet bland annat köpt en ny lättviktsåtta och nya åror till damerna, viktiga inköp som möjliggör all den träning som högt uppsatta tävlingsmål kräver.

UARS damer har sedan tidigare flera fina meriter i bagaget med bl.a. guld på SM 2005 och seger i Sprint-SM 2007. En ny båt för åtta roddare, träningsläger och intensivkurser ska nu bidra till att åter göra damrodden i Uppsala till Sveriges bästa.

Projektet är nu avslutat.

Vill du vara med i laget?

Är du en idrottsintresserad tjej som gillar att träna hårt och tävla tillsammans med andra? Eller har du sysslat med rodd tidigare och nu flyttat till Uppsala? Roddskolor annordnas i regel varje vår och höst. Håll utkik på hemsidan för nästa kurstillfälle eller kontakta roddchefen: This is a mailto link

Vill du vara med och sponsra vårt projekt?

Tjejsatsningen är i stort behov av sponsorer och alla bidrag är välkomna. Vi kan erbjuda motprestationer i form av marknadsföringsplats på den nya båten + årorna, prova-på-rodd för företag och möjlighet att använda roddlaget i egen marknadsföring.

Länk till artikel om tjejsatningen (Riksidrottsförbundet)

Vi stöder UARS tjejsatsning genom Idrottslyftet

Vi har också genomfört en crowdfunding-aktivitet via fundedbyme.com, denna kampanj är nu avslutad.

Tack till alla er som stöttade UARS via fundedbyme.com:

• Mats Nittve
  • Owe Andersson
  • Anna Lundbergs minne
  • Anders Backéus
  • Mats Johansson
  • Nicole Metzendorf
  • Johan Eklund
  • Dan Alstermark
  • Daniel Daboczy
  • Rolf Barreby

Vill du veta mer om projektet UARS tjejsatsning?

Kontakta This is a mailto link för förmedling av kontaktuppgifter

Uppdaterad: 18 JUL 2015 16:14 Skribent: Erik Lewin