Medlemskategorier

Medlemsrättigheter gäller endast om medlemsavgift har betalts för innevarande år. Den medlem som inte betalt medlemsavgift den 1 maj, anses ha begärt utträde ur föreningen och kommer avföras ur medlemsregistet.

Fullbetalande medlemmar och studentmedlemmar

• Får använda klubbens utrustning: roddbåtar (kategoribegräning tillämpas), roddmaskiner, gym, mm
  • Får deltaga i klubbens alla aktiviteter: träning, träningsläger, sociala aktiviteter
  • Får tävlingslicens för rodd hos svenska roddförbundet och kan därmed tävla nationellt och internationellt, samt omfattas av svenska roddförbundets olycksfallsförsäkring.

Juniormedlemmar

I nuläget har UARS ingen ungdomsverksamhet, och inte heller resurser att starta en sådan inom en snar framtid. Därför antas endast medlemmar yngre än 17 år (juniormedlemmar) om det finns en fullt betalande medlem somansvarar för och ledsagar juniormedlemmen när denna deltar i klubbens aktiviteter (träning, träningsläger och sociala aktiviteter).

• Måste vara högst 17 år gammal.
  • Måste kunna simma minst 200 m
  • Måste ha en fullbetalande medlem som ansvarar för juniormedlemmen vid alla aktiviteter.
  • Får deltaga i klubbens aktiviteter om ledsagad av ansvarig fullbetalande medlem: träning, träningsläger, sociala aktiviteter

Stödmedlemmar

• Får delta i klubbens ej roddrelaterade aktiviteter: cirkelträning, fester och andra sociala aktiviteter.

Hedersmedlemmar

UARS har ett antal hedersmedlemmar, som valts av föreningsstämman. Dessa betalar ingen medlemsavgift men har tillträde till klubbens utrustning och aktiviteter. Standardmässigt söks ingen tävlingslicens för dessa, om inte specifika önskemål har inkommit till styrelsen.

Uppdaterad: 2016-04-03 19:31