Hoppa till sidans innehåll

Roddförbundets nyheter


 
Som ett första steg i detta vill vi att klubbtränarna nominerar aktiva till landslaget 2020-2024. Vi önskar nomineringar i alla kategorier så som Para, Olympisk (VM) och Kustrodd för damer och herrar i både öppen och lättviktsklass.
 
Dessa rekommendationer bygger på information från RF, Folkhälsomyndigheten (FHM 2020-04-01) och FISA's Sports Medicine Commission (2020-04-27).
 
Från den 1 juli är det obligatoriskt för idrottsföreningar att närvaroregistrera LOK-stödsaktiviteter digitalt
 
Vi bygger just nu ett kontaktnät för att underlätta och främja kommunikation, utbildning, information och diskussion mellan ungdomsledare/tränare och roddförbundet.
 

JuniorNM/Farstarodden

(2020-05-01 15:59)
Då det inte finns möjlighet att genomföra regattan på planerade datum i juni, har Nordiska Roddförbundet i dialog med Östra RDF beslutat att flytta fram regattan till 5-6 september på Magelungen/Stockholm.
 
Den 1 maj öppnar Riksidrottsförbundet ansökan om kompensationsstöd för idrottsföreningar
 
SR uppmanar alla föreningar att senast den 30 april fylla i enkäten om coronakrisens konsekvenser på ekonomi och verksamhet.
 
Det var kamp om pallplatserna ända in på målsnöret men här kommer listan på pristagarna i VirtualFishGameChallenge!
 
Med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi har RF och SVT i samråd med Halmstad kommun beslutat att ställa in sommarens SM-vecka.
 
I spåren av Covid -19 har en del regattor blivit inställda. Dock har många blivit framflyttade med förhoppning av att de ska kunna gå att genomföras vid ett senare tillfälle.
 
I morgon torsdag öppnar Riksidrottsförbundet (RF) en enkät där alla RF-anslutna föreningar får ge sin bild av coronakrisens konsekvenser på ekonomi och verksamhet.
 
Pga coronaviruset ställer FISA in höstens mästerskap.
 
Fiskspelet på en roddmaskin, Concept II Rower PM5 eller PM4 är vår utmaning till dig!
 
Möte 1 april 2020 med RF och SF. När beskedet om regleringsbrevet har kommit, skall det finnas möjlighet att söka kompensation från RF. RF mejlar ut till alla föreningar.
 

Postadress:
Uppsala Akademiska RS - Rodd
UARS, Box 2151
75002 Uppsala

Besöksadress:
Kamrersvägen 2
75651 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0730846133
E-post: ordforande@uars.se

Se all info